Till våren är det dags att skaffa en snygg altandörr


Att byta altandörr är ett effektivt sätt att förändra ett rums dynamik, själv föredrar jag helglasade dörrar eftersom de släpper in mycket ljus och kan göra att ett rum känns öppet och välkomnande. En helglasad dörr gör också att utsidan, i mitt fall en underbart lummig trädgård, blir ett naturligt blickfång även inomhus. Jag har nu en altandörr med fönster och även om de har bra isoleringsförmåga vill jag byta till en dörr med spröjs eftersom de ger ett lantligt, gammaldags intryck. Att byta altandörr är kanske inte den första prioriteten för husägare eftersom det kan tyckas både dyrt och krångligt men på nätet har jag hittat många prisvärda modeller.

En ny dörr är en investering

Att uppdatera en altandörr kan vara lika viktigt som underhåll för resten av din bostad, detta av både ekonomiska och kosmetiska anledningar. altandörrar bidrar till husets så kallade curb appeal , alltså sådant som får förbipasserande att titta en extra gång och säga ”wow!”. Min altandörr är relativt gammal vilket innebär att ett byte även kommer vara positivt för min ekonomi då en modernare dörr isolerar bättre och alltså släpper ut mindre värme än en dörr med ett 40-tal år på nacken. Olika material och olika utföranden har alla olika fördelar så innan jag verkligen bestämmer mig för modell tänker jag fundera på vad jag prioriterar hos ett altandörr.

  • Tåla väder och vind
  • Vara mycket isolerande
  • Passar husets estetik

Vill du också byta altandörr? Då tycker jag att du ska fundera på vilka kvaliteter som är viktiga för dig när du väljer dörr, bestäm dig också för en budget. När du har en lista och vet vilken prisklass du vill hålla dig inom är det bara att börja leta, titta på internet eller bege dig till närmaste bygghandel för tips och råd. Dörr kan man byta året runt men jag, med många andra, kommer att göra det tidigt till våren.