Ridstövlar


Dags igen att få tag på nya ridstövlar
Det krävs ju som bekant en hel del utrustning när man håller på med hästar och att köpa allting nytt blir ju inte direkt billigt heller. Det senaste jag funderat på är om jag skulle skaffa begagnade eller nya ridstövlar. Ridstövlar blir ganska fort slitna om man använder dem mycket, men till skillnad från t.ex. ridhjälmar som kan ha dolda sprickor, så är det inga problem att använda begagnade stövlar.

Ridskor för barn
För barn och juniorer blir utrustningen extra viktig då man bör sätta säkerheten främst och inte tumma på detaljerna. När det gäller ridskor för barn behöver dessa bytas ut ganska ofta. Inte bara för att de blir slitna om barnet är mycket i stallet, utan helt enkelt för att man växer mycket i den åldern och skorna blir snabbt för små!

Ridskor för små fötter
Vattenavvisande och slitstarkt material
Skor med bra grepp

Jag brukar ha som tumregel att alltid gå igenom min ridutrustning i början av varje år och det rekommenderar jag till alla. Kanske är det något som blivit för slitet och behöver bytas ut? Det är aldrig fel med ett par nya, snygga ridstövlar eller ridskor inför den nya terminen.