Mysigt med konstrottingmöbler till uteplatsen


Första gången vi behövde köpa riktiga utemöbler till uteplatsen var tidigare i somras. Fram tills dess hade vi bott i en lägenhet med en liten balkong och haft väldigt begränsat utrymme. Med en lummig trädgård till hands ville vi verkligen inte vänta med att börja spendera tid i den. Vi hade redan planer på grillkvällar och lata dagar i solen med härliga böcker. Högst upp på vår lista var ett set med bord och sköna stolar som vi ville ställa på det nybyggda soldäcket. En grill hade vi redan sedan tidigare, men för att kunna sitta ute för trevlig ”al fresco dining” med vänner behövde vi så klart bord och stolar!

Att välja rätt typ av utemöbler

Då vi ville ha robusta och hållbara möbler som inte behövde extraarbete i form av underhåll läste jag på om flera olika alternativ. Trämöbler är klassiska, men uppfyllde inte våra krav på minimalt underhåll. Plast var ett annat alternativ som tyvärr inte tilltalade oss stilmässigt. När vi till slut hittade utemöbler i konstrotting började det kännas som att vi hade hittat rätt. Efter att ha läst på om material och skötselråd insåg vi att konstrotting skulle passa utmärkt i vår trädgård. Vi har listat fem punkter nedan som hjälpte oss att inse att just dessa möbler var helrätt för oss.

  • Lättskött material som kräver minimalt med underhåll
  • Enkel förvaring, kan stå utomhus på vintern
  • Smidiga och snabba att rengöra med trasa
  • Snygg och modern stil
  • Lätta och smidiga att flytta och möblera

Vi har trivts superbra med våra utemöbler i sommar. Trots minimalt underhåll ser de fortfarande lika fräscha och fina ut. Spill och annat har enkelt torkats av utan att lämna fläckar eller missfärgningar, något som inte alltid är lika självklart med trämöbler. Om du, precis som vi var, är på jakt efter snygga och lättskötta utemöbler kan vi starkt rekommendera konstrotting. I vinter kommer möblerna stå kvar i trädgården med en presenning över så att de är redo att användas igen i vår och sommar. Hur smidigt är inte det?